V letošnjem šolskem letu so se vsi učenci predmetne stopnje glasbeno udejstvovali na prav poseben način. Našo šolo je obiskal akademski glasbenik, član orkestra Slovenske filharmonije in ustvarjalec ter iskrivi povezovalec simfoničnih koncertov za mlade poslušalce, Franci Krevh. Učenci so v prav posebnem dnevu, namenjenemu glasbi, ki ga je Franci poimenoval Tolkalni dan, izdelali svoje glasbilo, igrali na raznovrstno paleto tolkal ter celo spoznavali legende omenjenih glasbil in iz njih ustvarili gledališko zgodbo.

Ker je Franci poln hudomušnih iger ter vsako učenje pospremi s humorjem, so se učenci ob ustvarjanju zelo zabavali. Pri izvedbi celotnega tolkalnega dne pa smo mu pomagale tudi učiteljice: Janja Srečkar, Nevenka Dušak in Nina Štrumbl.

Ob zaključku vsakega tolkalnega dne je Franci pozval mlade glasbenike, naj ob druženju vedno dodajo še glasbeni inštrument. Ker je druženje ob glasbi vedno bolj zabavno, kot druženje brez nje. Tako učenci, kot učitelji, ki smo videli Francijeve iskrive delavnice, smo bili enakega mnenja: še ga bomo povabili k nam.

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost