Šolsko leto se obrne kot bi mignil in že je tu tradicionalni zaključek s prireditvijo »AMBASADOR ŠOLE 2024«. V petek, 21. 6., prav na prvi poletni dan, smo se zbrali v šolski telovadnici, kjer smo v dobri uri uživali v zaključnem druženju. Še kako slavnostno je bilo. Snidenje je uradno naznanila slovenska himna »Zdravljica« in uvodne besede pomočnice ravnateljice, Karmen Tič, ki je spomnila na prihajajoči državni praznik dneva državnosti, spomin na 25. junij 1991, ko je Slovenija formalno postala neodvisna. Iz nagovora:…»Smo samostojna država, kar ni samoumevno in za kar se, prav ta trenutek, nekje še vedno borijo. Nedaleč od nas. Zato moramo biti hvaležni za te čudovite koščke zemlje, gora in morja, ki sestavljajo našo raznoliko deželo, ki očara slehernika, ki zaide po njenih stezah«…
Med bogatim kulturnim programom, so se v nadaljevanju nato zvrstile podelitve »Ambasadorjev šole«. Iz rok ravnateljice šole, Damjane Korošec, so posamezni učenci, za svoj trud in dosežke na različnih področjih – kulturnem, športnem, raziskovalnem, tekmovanjih znotraj in zunaj šole, prejeli potrdilo oz. priznanje. Od naziva ambasador – pripravnika pa vse do častnega ambasadorja šole, je dolga pot in slednjega, častnega torej, smo letos imenovali prvič, od kar poteka imenovanje ambasadorjev na šoli. Laskavi naslov si je s 100 -imi zbranimi točkami prislužil učenec Kastor Vehar, iz 8.b razreda. Bravo!
Posebna zahvala velja vsem nastopajočim in njihovim mentorjem, ki ste s pesmijo in plesom ustvarili zares lep prireditveni program: otroški in mladinski pevski zbor ter orkester ksilofonov, skupina 1.- ih razredov – interesna dejavnost »Plesne urice«, band »Carji« in plesalke iz 5. razreda. O tem, kako smo uživali, pa naj pričajo fotografije.
Na koncu in nenazadnje pa… Čestitke vsem učencem, za osvojene laskave naslove ambasadorja šole v letošnjem šolskem letu kot tudi čestitke vsem ostalim učencem, ki ste se skozi vse leto trudili vsak po svojih najboljših močeh in beležili svojstvene, drobne zmage v raznoterih ozirih. Ponosni smo na vas! Pa še zaključna misel vsem učencem in njihovim sopotnikom, učiteljem v navdih:

»En otrok, en učitelj, en svinčnik in ena knjiga lahko spremenijo svet…«
                                                                    (iz knjige »Jaz sem mala Malala«)

3, 2, 1….in naj se zaslužene počitnice prično 🙂 

(Skupno 737 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost