Sobota, 6.5.2023 je bil za otroški in mladinski zbor in orkester osnovne šole Nove Fužine prav poseben dan. Zbirali smo se pred sidrom na Kongresnem trgu in čakali na naš posebni trenutek. Po navadi so na ta dogodek vabili slavne pevske zvezde; tega dne pa smo dobili priložnost – MI.
Ko smo bili vsi zbrani, sem svoje mlade glasbenike povabila do odra, kjer so sledile še zadnje priprave. Poleg malice smo dobili prav posebna presenečenja: čudovite pohodne nahrbtnike, ki nam bodo za vedno v spomin na ta dogodek. No, spomin bo lep, če bomo lepo peli.
Slišali smo glas napovedovalca: »Nastope zbora in orkestra OŠ Nove Fužine na njihovih nastopih odlikuje deljenje prijetnega vzdušja in srčnosti. Le-to si tudi želijo deliti z vsemi udeležencem pohoda Ob žici. Zato so pripravili pesmi, ki sprostijo duha, poživijo telo ter nas uglasijo z utripom narave okoli nas. Otroški zbor in orkester nas bosta ogrela s pesmimi: ljudsko Ob bistrem potočku, Konjiček za vnučko avtoric Anje Štefan in Vlaste Lokar Lavrenčič ter Prijatelj avtoric Neže Mauer in Vlaste Lokar Lavrenčič. Zasanjana skladba My Heart Will Go On v izvedbi učenke Anastasije Vujinović nas bo popeljala k bolj živahnemu delu programa, ki so ga pripravili mladinski zbor in orkester OŠ Nove Fužine: Dok si pored mene skupine Parni valjak – solist bo Enej Miklič, Zlatkovo Več od lajfa – solist bo Arslan Mesić ter brezčasno Thank You For The Music skupine ABBA. Zbor in orkester vodi Janja Srečkar.«
Med učenci je završalo: tako od neučakanosti, kot tudi od treme, a sem svoje mlade glasbenike hitro spomnila, kako odlično jim je šlo na vajah.
Najprej sta bila na vrsti otroški zbor in orkester. Pesmi so odlično izvedli in občinstvo jih je nagradilo z močnim aplavzom. Zasanjana skladba My Heart Will Go On, ki jo je igrala učenka Anastasija, je ganila tako pevce, kot publiko. Medtem pa se je zamenjala tudi slika na odru: mladinski zbor je zamenjal otroškega.
Najprej smo izvedli pesem Dok si pored mene – na metalofonu pa nas je ubrano spremljal učenec Igor Lukić. Nato – skladba Več od lajfa. Naš raper Arslan je s čustveno obarvano izvedbo tako izlil srce med publiko, da se mi je na trenutke zdelo, kot da je to pesem napisal sam. Končali pa smo s skladbo Thank You For The Music, skupine ABBA. Vesela sem, da so s takim veseljem peli pesmi in še bolj pomembno – da ob tem uživali. Saj navsezadnje je to smisel glasbe, kajne?
Po končanih izvedbah smo se spogledali in sledil je prijeten košček tišine, ki nas pričaka vedno, ko zaključimo nastop. Nato pa se je vsul bučen aplavz, kot ga nismo pričakovali. Na vajah smo sicer vadili priklon, ampak samo enega. Tokrat pa smo se morali prikloniti kar petkrat. Mladi pevci so res očarali publiko in veseli me, da so se tako dotaknili src na Kongresnem trgu.
Po kratkem druženju po nastopu so se pevci polni vtisov s starši odpravili domov. S seboj so vzeli tudi nove pohodne nahrbtnike. Pred odhodom sem se zahvalila še organizatorjem, ki so res odlično opravili svoje delo ter se tudi sama z možem in hčerko odpravila domov. Naslednji dan pa me je pričakalo sporočilo organizatorke:
»Zborčki moji, prekrasni ste bili in hvala za vse! Ne vem, kako se nisem tega spomnila že v preteklih letih! Tudi letos nam je uspelo IZVRSTNO pripraviti eno najbolj množičnih prireditev v Sloveniji, tudi z vašo promocijo. Zahvalo posredujte vsem mladim, izvrstnim pevcem.
Prihodnje leto spet računam na vas!«
Z nasmehom sem prebrala njeno sporočilo in s hvaležnostjo pomislila na naslednje leto. Komaj čakam.

Članek spisala: Janja Srečkar, učiteljica glasbe

(Skupno 256 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost