V petek, 3. februarja, smo na odru šolske telovadnice, še preden smo se predali zimsko – počitniškim radostim, počastili prihajajoči Prešernov dan, praznik kulture, vsega kulturnega in praznik slovenske kulture. V spomin na slovenskega najpesnika, ki je s svojimi deli dokazal ustvarjalno moč slovenščine in v sorojakih budil narodno zavest. Prav zato je na odru vse tako ali drugače spominjalo na našega pesniškega velikana: od scene, kustumov, do recitacij, zborovskega petja … Obiskala sta nas tudi Uršika zala in njen skrivnostni soplesalec ter uprizorila njun slavni, strastno – usodni ples.
Kultura pa ni le Prešeren. Četrtošolci so nam predstavili, da je lahko kultura tudi družbeno povezovalna in pomemben del umetnostne ustvarjalnosti, v katero sodijo tudi ljudska izročila, ljudski plesi in ljudske pripovedi, ki so del ljudske kulturne dediščine. Potrkali so nam s plesom, pokazali moč besede, kjer domišljija nima meja, ko makaron na sprehod se poda in miška iz mišnice je prišla.
In kot je vse zbrane ob zaključku prireditve nagovorili povezovalec dogodka, devetošolec Din: »Bodite željni kulture. Lahko je zabavna, z njo si ostrimo mišljenje na vseh področjih, kar je nenazadnje tudi recept za uspeh in srečo. In bodite vsak dan prešerne volje, v pravem pomenu besedne zveze ;-)«

(*Delčki besedila so povzeti po veznem tekstu prireditve)

Vabljeni k ogledu foto – galerije …

(Skupno 599 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost