18. 11. 2022 je potekal Tradicionalni slovenski zajtrk. V 1.b smo se nanj pripravljali cel teden. V OPB so si učenci ogledali kratek dokumentarni film ter se tako poučili od kod pridejo ali kako nastanejo dobrote tradicionalnega zajtrka: kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Izdelali so unikatne pogrinjke in se tako urili v ročnih spretnostih. Pri likovni umetnosti so učenci izdelali satje in papirnate čebelice. V petek zjutraj je sledil pogovor o kulturnem prehranjevanju in pripravi mize na zajtrk. Na mizo so položili vsak svoj pogrinjek in razdelili okusne dobrote slovenskega zajtrka. Mmm, res je bil okusen in zdrav! Po zajtrku smo se pogovorili o zdravi prehrani in pomembnosti gibanja za zdravje. Nato so učenci z velikim zanimanjem reševali uganke in opisovali, kaj vse so se o TSZ že naučili. Reševali so zabavne naloge, labirinte, se igrali igro spomin ter pripravili tudi medeni napitek. Dan se je zaključil z naborom novih znanj in nasmehom na obrazu.

Učiteljice Mojca, Miša in Manca

(Skupno 184 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost