»Knjige so sanje, ki jih držimo v rokah.« Neil Gaiman

V začetku februarja smo obeležili Prešernov dan, slovenski kulturni in državni praznik. Tudi v 1. b-razredu smo se na prav poseben način pokloniti našemu največjemu slovenskemu pesniku.

V okviru projekta »Menjaj branje in sanje«, katerega cilj je vzbuditi večje zanimanje za branje in knjigo med mladimi, smo tako organizirali izmenjavo knjig in revij. Učenci so v šolo prinesli svoje knjige in revije, ki so jih bili pripravljeni podariti sovrstnikom. Nabralo se jih je kar 37, od tega 2 reviji, 3 izobraževalne knjige in 3 knjige v angleškem jeziku. Učenci so skupaj s starši v knjige napisali posvetila, lepe misli in citate.

Izmenjavo smo v čast Franceta Prešerna začeli z recitacijo slovenske himne, Zdravljice, ki se jo je za nas naučila učenka Mia (1. b). Nad njeno interpretacijo smo bili navdušeni!

Sledila je razstava knjig oz. knjižna tržnica. Skupaj smo si ogledali vso prinešeno gradivo, prebrali zapise v njem in prelistali po ilustracijah. Po predstavitvi so si učenci izbrali toliko knjig ali revij, kot so jih sami prinesli v šolo. Bili so navdušeni in komaj so čakali, da lahko knjige odnesejo tudi domov in jih v krogu družine skupaj preberejo.

 

 

(Skupno 227 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost